SON DAKİKA

MagazinManşetSağlıkÜst ManşetYaşam

Yaz aylarına selülit savaşında bir adım önde girin!

Kadınların korkulu rüyası selülit, yaz ayları yaklaştıkça daha da can sıkıcı hale gelebiliyor. Selülitle savaşta öne geçmek isteyenlerin önce sağlıklı yaşam tarzını  benimsemesi gerektiğine dikkat çeken Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, “Destekleyici medikal estetik uygulamalarıyla da selülitsiz , sıkı ve daha  pürüzsüz bir görünüm elde edilebilir.” dedi.

Yaz kapıda! Güneşin sıcaklığı artarken, plaj günleri ve yazlık elbiselerle geçireceğimiz günler için hazırlıklar başladı bile. Ancak, selülit gibi bir sorunla karşı karşıyaysanız, endişelenmeyin! Dr. Yasemin Savaş Kliniği Koordinatörü ve Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, selülitle mücadelede bireysel olarak alabileceğiniz önlemlerle birlikte medikal estetik dünyasının, size yardımcı olacak bir dizi yenilikçi tedavi sunduğunu söylüyor.

Selülit: Görünmeyen düşmanın izleri…

Hemen hemen her kadının şikayetçi olduğu selülit sorunu bir sır değil. Ancak özellikle yaz ayları yaklaşırken pek çok kadının oluşum nedenini merak ettiği ve çözmek istediği bir sorun.

Bu gizemli düşmanın cildin altındaki yağ hücrelerinin deri altındaki bağ dokusunu sıkıştırması sonucu oluştuğunu söyleyen Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, genellikle kalça, bacaklar, karın ve kollar gibi bölgelerde görüldüğünü ve portakal kabuğu veya hamur gibi dalgalı bir görünüme sahip olduğunu ifade ediyor.

Selülitin oluşumunda etkili olan birkaç faktör bulunduğunu söyleyen Dr. Yasemin Savaş, “Vücuttaki yağ depolarının artması, selülit oluşumunu tetikleyebilen en önemli faktör. Kan dolaşımının yetersiz olması da selülit oluşumunu destekleyebilir. Bununla birlikte hormonal değişiklikler ve genetik yatkınlık da selülit sorununu pekiştirebilir.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler